Selecteer een pagina

De juiste weg bewandelen. Voor iemand met ADHD is het al lastig om in je hoofd een pad te blijven bewandelen zonder een zijweg te pakken. In mijn hoofd is het een chaos aan wegen die ik kan bewandelen. Zoveel ideeën die mij verschillende kanten opsturen. Een mooie eigenschap die veel creativiteit en spontaniteit oplevert, Het wordt pas lastig als je door de bomen de weg niet meer ziet. Als er vele mensen zijn die je verschillende kanten opsturen. Het helpt om een einddoel te hebben. En dan goed voor ogen hebben wat de hoofdweg is om daar te komen. Dan hou ik overzicht en dat geeft rust. Wanneer ik dit niet doe dan is het lastig om nee te zeggen tegen mensen die mij de zijweg insturen. Wat dan weer zorgt voor teveel opstakels op de weg naar mijn einddoel. En dan krijg ik kortsluiting en dan raak ik in paniek. Ik weet dat ik het hier makkelijk beschrijf maar dat is het zeker niet. Het kost heel veel discipline en doorzettingsvermogen. En dit wordt nogal eens onderschat door mensen. Mensen die niet begrijpen wat het inhoudt om ADHD te hebben.

En dat heb ik 3 kinderen met ook ADHD dus er zijn in huis nogal wat wegen die wij kunnen bewandelen!

Ontvang mijn nieuwsbrief