Marae

Gisteren hebben we de Sagrada Familia bezocht, om even stil van te worden zo mooi. De kerk is gebouwd door Gaudí en was toegewijd aan de heilige familie.

In de kerk al rondlopend begon ik te denken over wat ik gelezen had over de Maori. Bij de Maori is de marae het centrale punt en ontmoetingsplek. Hoe zit dat bij mij, hoe is mijn familieband en is mijn huis een ontmoetingsplek.

Ik vind het fijn om mensen om me heen te hebben, maar ik hou ook van rust om me heen. Ik hou niet van drukke plekken of plekken waar veel herrie is. Ik ben een echte huismus en ben dus graag in mijn eigen marae.

Nu zit ik te denken is dit nu veranderd nu ik weet dat ik Adhd heb…. was ik een huismus omdat ik niet tegen de prikkels kon. Sinds twee weken gebruik ik ritalin. En heb dit ook de afgelopen dagen gedaan bij mijn bezoek aan Barcelona. Wat ik merkte is dat ik beter tegen prikkels kon, minder moeite had met de grote groepen en drukke plekken. Wat een verandering van de wereld om me heen. Het koste opmerkelijk minder moeite, heel verbazend. De wereld is een nieuwe ontdekkingsplek geworden waarin ik me prettiger kan bewegen.

wordt vervolgd….

2 gedachten over “Marae”

  1. Hoi,
    De meds maken ook voor mij een wereld van verschil. De wereld is minder overweldigend. Maar ik ben nog mezelf. Het kostte mij ook heel war energie om te blijven watertrappelen. Nu lukt t wel. Geniet!! Vee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *