Genieten

  Zo loop ik hier en geniet ik van de kleine dingen, de zon, max mijn hondje en de rust. Tijd om mijn gedachten te ordenen. Ik begin steeds meer mijn rust te vinden en geniet daar intens van.
  Nu vraag ik me af, kon in dat vroeger dan ook wel, voelde het toen anders. In elk geval korter en minder intens. De kleuren en prikkels komen nu meer gescheiden binnen. Doordat ik me meer focus op een ding lijkt alles mooier. Er zijn nog steeds vele gedachten in mijn hoofd. Ze zijn alleen niet meer een wirwar.Ik lijk ze beter uit elkaar te houden. Ik vraag me af hoe dat nu kan.
  https://www.hersenstichting.nl/alles-over-hersenen/hersenaandoeningen/adhd
  In dit artikel wordt uitgelegd wat je mist en wat er niet goed gaat in de hersenen bij iemand met Adhd. Door ritalin te gebruiken wordt het tekort aan dopamine en noradrenaline aangevuld. Volgens mij zorgt dat ervoor dat ik mijn gedachten beter kan ordenen. Dit maakt het krijgen van overzicht makkelijker. En het hebben van overzicht zorgt dat er minder stress is bij mij. Waardoor ik het gevoel heb dat ik alles beter aankan.
  Daarnaast komen de zelf aangeleerde overlevingstactieken die ik door de jaren heen heb toegepast om mijn doelen te bereiken nu beter tot zijn recht. Ik kan ze nu makkelijker en met minder energie toepassen.
  Dit stemt mij positief wanneer ik naar de toekomst kijk, ik heb zin om nieuwe dingen op te pakken en nieuwe uitdagingen aan te gaan! Alleen nu met een goed doordacht plan! Zou het dan nu dan eindelijk makkelijker en beter gaan?
  Ik hou jullie op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *