“Welke kleur is jou prive?”

  “Welke kleur is jou prive?” Een uitspraak van mijn jongste zoontje (bijna 4). Hij wilde met zijn hand onder mijn rok… dus ik zei “dat is prive”. Waarop hij juist wilde kijken… ik had zijn interesse gewekt. Dus er was nog wat uitleg nodig 😉.
  De uitspraak zette mij aan het denken. Hoe leren wij eigenlijk wat Prive is? Hoe leren we dat onze kinderen? Wat is Prive? Is dat voor iedereen anders?
  Heel mooi hoe letterlijk jonge kinderen de wereld zien. En hoe mooi dat ze alles nog mogen ontdekken. En dat ze alles nog moeten leren.
  Ik vind het mooi als ze zelf ontdekken, de ruimte krijgen om vragen te stellen en zaken te onderzoeken. Volgens mij moeten wij als volwassenen wat meer op die manier naar de wereld kijken. Meer ontdekkend en onderzoekend. Met een frisse blik. Misschien zouden er dan meer veranderingen mogelijk zijn. Meer tolerantie naar de ander.
  We kunnen dan meer van elkaar leren!
  Iedereen is en mag zichzelf zijn! En ieder ze Prive heeft dus een andere kleur. Ontdek de kleuren van een ander en er gaat een wereld voor je open. Kleur de wereld niet in voor een ander!
  Ga je eigen weg en ontdek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *