Kortsluiting in de kerstboom

  In mijn blog over de “Sinterklaas prikkels met kerstboom in je hoofd”, had ik het over een hoofd van een Adhd-er. Nou had ik dus vorige week kortsluiting in mijn kerstboom! Hoezo denk je vast…. vorige week was het bijna de tijd van de maand die vrouwen “zo leuk” vinden. Ik was moe, prikkelbaar en had last van chaos in mijn hoofd. Dus om wat meer rust te hebben dacht ik we eten pizza. Oven aan, pizza’s afbakken en klaar! Op zich goed geredeneerd maar met mijn Adhd hoofd ging dat toch anders…

  Ik dacht heel slim te zijn en vier pizza’s tegelijk in de oven te doen. Elke bakplaat twee pizza’s, Wat aluminiumfolie propjes eronder en dan raken de pizza’s elkaar niet … totdat ik na een kwartier kwam kijken. Toen waren de pizza’s in elkaar gaan zakken en in die kuilen was vet het van de salami bij elkaar gekomen. Met als gevolg plof!!!! De pizza’s waren aan de ene kant zwart en aan de andere kant niet gaar… bovendien als je ze op een rooster legt zonder bakpapier krijg je die niet meer los… koppel dat even aan kinderen die honger hebben en daarom vervelend zijn… en dan heb je dus kortsluiting in je kerstboom!!!!

  Ik snapte er niks van, met de Ritalin ging alles zo goed! Tot ineens (als donderslag bij heldere hemel) er weer volop chaos en onrust was in mijn hoofd! Hoe kan dat?

  Na wat speurwerk via Google kwam ik erachter dat dat komt omdat mijn Oestrogeen/ Estradiol daalt voordat ik ongesteld wordt. Oestrogeen en met name Estradiol is een hormoon dat ervoor zorgt dat je neurotransmitters goed worden doorgegeven binnen de hersenen, zoals Dopamine en Noradrenaline.

  Ook zorgt Estradiol dat er meer van de neurotransmitters als Dopamine en Noradrenaline worden aangemaakt. Met andere woorden, Estradiol helpt dus om je hersenen beter en sneller te laten werken! Bij elke vrouw daalt dit dus net voordat ze ongesteld worden. Heel normaal en vrouwen zonder Adhd hebben ook klachten natuurlijk, deze zijn ook in wisselde mate aanwezig. Wat wel het verschil is volgens mij is dat vrouwen zonder Adhd zichzelf meer onder controle hebben doordat ze wel voldoende dopamine en noradrenaline aanmaken.

  Maar ja… ik heb dus al minder Dopamine en Noradrenaline. Door de kerstboom in mijn hoofd werkt alles al minder goed. Komt er dus nog bij dat in de week voordat ik ongesteld wordt, dat beetje wat ik wel heb wordt tegengewerkt en dus niet goed wordt doorgegeven binnen mijn hersenen. Jeetje dat is mooi balen! Het verklaart wel waarom de Ritalin minder goed werkte! Wat nu??? Ik wordt voorlopig toch echt elke maand ongesteld… hoe ga ik nu verder. Dit is voor mij en mijn gezin niet fijn.

  Na wat leeswerk op internet kom ik uit bij aanvullende vitamines en mineralen. Zo blijk je met vitamines en mineralen de prikkelverwerking en de samenwerking positief te kunnen beïnvloeden.

  Zoals vitamine D, vitamine B12, foliumzuur, magnesium, ferritine, ijzer, calcium, zink en koper.

  Maar ja hoe ga ik dit aanpakken…. wat doen alle vitamines en mineralen, welke dosering??? En dan zijn er ook nog eens zoveel verschillende keuzes en samenstellingen? Een beetje veel voor mijn Adhd hoofd!!! Ik moet hier nog wat meer speurwerk doen! Dus dat lees je in mijn volgende blog!!!

  Hopelijk is mijn kerstboom snel weer op de juiste manier aangesloten waardoor er geen kortsluiting meer ontstaat!

  Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *