Chaos in de kerstboom en mini kerstboompjes

Zo even mijn frustratie! Hoe doe ik dit!

 • Mijn kids en ik hebben allemaal Adhd! Dus ik heb een grote kerstboom in mijn hoofd en zij allemaal mini kerstboompjes. Een hele uitdaging dus! Waar ik vooral tegenaan loop is de ochtend. Mijn hoofd is dan nog volop in chaos en heeft moeite om wakker te worden.
 • Meestal begint de dag vroeg, als ik pech heb staat mijn jongste om 5.00 aan mijn bed. Zucht en dan begint het spel van terugleggen, mopperen, uitleggen dat het nog geen tijd is. Niks lijkt te helpen. De andere kinderen worden ook wakker van de herrie en voordat ik het weet zijn ze allemaal wakker…. ga dan even beneden tv kijken. Op zich een goed idee maar met Adhd en de impulsiviteit is ruzie maken snel gebeurd. En dan moet ik er toch echt uit. Ze krijgen dan Ritalin en ik ook, maar dat werkt niet meteen en dat zorgt ervoor dat er aan de ontbijttafel veel onrust is. Geluiden, ochtend humeur, wiebelen, rondlopen, elkaar blijven vervelen en ga zo maar door. Na het ontbijt aankleden en dan naar school. Chaos dus in ons kerstboom huis. Zo wil ik echt mijn dag niet beginnen. Wat kan ik daaraan doen?
 • Routine, rust en regelmaat. Hoe? Dat is juist mijn probleem! Hoe hou ik het vol om in huis vol prikkels, met kinderen die drie verschillende kanten op willen, de routine vast te houden? In mijn hoofd onmogelijk! Maar het zal moeten en het gaat me lukken!
 • Ok wat ga ik doen:
  • Een routine vinden die bij mij past, dan hou ik het makkelijker vol volgens mij.
   Zoeken naar een routine die ook vol te houden is ook wanneer mijn man er niet is in de ochtend.
   De routine zichtbaar maken voor mezelf en mijn kinderen.
   Zorgen dat ik mezelf rust gun ook binnen de routine?

  Lijkt me een plan, nu nog bedenken….

  Met hulp van onze lieve begeleidster vanuit de organisatie GewoonUniek werd ik aan het denken gezet, wat werkt voor mij? En dan dus ook voor de jongens. Conclusie: we draaien het ochtend ritme om. Niet eerst ontbijten maar eerst aankleden, want dan werkt de Ritalin wanneer we samen gaan ontbijten. Daarnaast heb ik zelf bedacht dat rustige muziek ook kan helpen tijdens het ontbijt. En dan om ze positief te stimuleren, mogen ze als helemaal klaar zijn nog even YouTube kijken op hun iPad.

  Goed plan! Nu nog de uitvoering… kids met Adhd hebben moeite met het vasthouden van een routine en het duurt dan ook even voordat een nieuwe routine is aangeleerd. Ze zijn dan dus van slag! En ik ook pffff even wennen aan alles…. nu stuiteren ze bij het aankleden en dan levert ook veel chaos in mijn hoofd op…. zucht… tijdens het ontbijten ging het wel een stuk beter en ook de muziek werkte positief. Afgesproken met de kids dat als we de muziek niet meer horen, ze te hard praten. Al met al een verbetering. Morgen ga ik mijn wekker wat eerder zetten en mijn Ritalin eerder nemen. Dan werkt die al voordat de kids aan mijn bed staan. Dan kan ik de drukte beter hebben denk ik… dus mijn eigen kerstboom rustig maken is denk ik de oplossing. Mijn kids zijn wie ze zijn en de Adhd hoort daarbij. Ze maken nu eenmaal een kabaal! Maar ja ze zijn mijn stuiterkerstballetjes en ze mogen zijn wie ze zijn.

  Zo weer nieuwe inzichten! Met een speciaal bedankje aan onze begeleidster!

  Heb je ook hulp nodig? Via deze link kom je op de site van GewoonUniek! Echt top! Hebben voor mijn kids al heel veel betekent!

  https://www.gewoonuniek.com/begeleidingsaanbod/individuele-begeleiding/

  Een gedachte over “Chaos in de kerstboom en mini kerstboompjes”

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *