Avontuur in de garage

  • Jeetje…. verbouwing in ons huis! Dus tijdelijk wonen in onze garage. En dat met een gezin met 3 kinderen en ik met Adhd! Leven in een garage, slapen op een zolder boven de garage. Verbouwing, elke dag anders, verschillende mensen over de vloer en kinderen met ook ADHD en autisme… Chaos bij mij en de kids. Veel prikkels en overprikkeling ligt constant op de loer. Ondertussen doorgaan met inrichten en opruimen. Proberen de structuur te herstellen maar ja wat is handig en wat niet… De chaos die in eerste instantie ontstaat maakt me erg onrustig. Niets heeft meer een plek. Veel teveel spullen op een plek. De chaos in mijn hoofd neemt toe. De structuur is weg. Ook voor mijn kids erg vervelend. Teveel prikkels en teveel onduidelijkheid. Jeetje zucht…. opruimen en ordenen als je ADHD hebt kost mega veel energie! Waarom eigenlijk vraagt mijn man zich af… opruimen geeft toch een fijn gevoel! Op zich wel alleen is het erg lastig om overzicht te houden en steeds een taak tegelijk te doen! Combineer dat met dat het overzien van de situatie lastig is en dan weet je hoe hard mijn hoofd moest werken. Ik vlieg van hier naar daar, zie weer iets en begin weer met iets anders. Het is ook zoveel.. spullen naar de garage, spullen in dozen die we niet nodig hebben. Spullen die we niet meer gebruiken naar de kringloop en ondertussen mijn 3 kinderen bezig houden. Want natuurlijk speelde dit zich af in de kerstvakantie … dus waren ze allemaal thuis, moest er kerst worden gevierd… maar ja een groot avontuur en het lijkt op een vakantiehuisje dus toch wel knus en gezellig…. even dan…
  • Wat het mij wel oplevert zijn nieuwe inzichten, bijvoorbeeld minder spullen geeft overzicht en duidelijkheid. Dus we gaan straks meer wegdoen! Heb geen ontplofte was meer??? Hoe kan dat?? Gewoon nu heb ik maar 3 wasmanden en alles gaat daar meteen in i.p.v. dat ik eerst in elke slaapkamer, badkamer en bij de wasmachine wasmanden had… overal en teveel dus. Geen overzicht en dat gekoppeld aan een niet doordachte wasplanning levert dus een ontplofte wasmand op! Verder heb ik nu blaadjes met daarop wat in welke wasmand moet en de kids kunnen nu helpen met sorteren. En verder geen was doen die je niet kan verwerken. Nu zie ik je al denken logisch toch? Nou…. niet in mijn hoofd… planning is lastig, overzicht houden en mezelf aan de planning houden, blijven bij de taak! En niet verschillende dingen door elkaar doen is lastiger dan ik dacht!!! Ik moet namelijk voor de mijn therapie die ik volg steeds een weekplanning maken… en me daar aan houden. Pfff… lastig…. maar ik zet door… automatiseren is lastig… mijn vraag was dan ook als je geen ADHD hebt dan kan je dat wel? Zonder moeite??? Ja dus… zucht… wordt wel even met mijn neus op mijn ADHD hoofd geduwd. Maar de aanhouder wint! We gaan voor een betere planning die energiebesparend is en zorgt voor minder ontplofte situaties.

    Zo hoop dat het lezen leuk was? Chaotisch als altijd maar wel leuk 😉😁

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *