De ouwe taart….

 • Soms gebeuren dingen met een reden, ontmoet je mensen die meteen speciaal voelen! Een echte klik! Dit heb ik de afgelopen tijd al een aantal keer meegemaakt πŸ˜‰. Meteen een klik en het gevoel dat je iemand al heel lang kent! Ik vind het bijzonder om deze mensen te leren kennen en nieuwe (levens)ervaringen en kennis op te doen!
 • Gisteren ben ik naar een workshop fondant taarten maken geweest bij de ouwe taart in Eindhoven. Ik werd uitgenodigd door een moeder van een vriendinnetje van mijn zoontje. Fondant taarten maken doe ik al ruim negen jaar doe… wanneer mijn kinderen jarig zijn dan mogen ze een thema kiezen en dan maak ik de taart voor ze! Nooit op cursus geweest, lekker impulsief… gewoon doen en we zien wel….De ene taart lukte beter dan de andere, soms zakte ze in, kreukelde de fondant of vielen de gemaakte fondant figuurtjes ervan af. Door veel YouTube filmpjes te kijken en gewoon doen stond er steeds weer een taart en waren en blije gezichten. Ik kon me helemaal verliezen in het maken van de taart vooral de details … zucht echt Adhd… πŸ˜‚. Ongeorganiseerd en er helemaal in opgaan… rotzooi ten top en heerlijk creatief bezig zijn. Maken wat ik in mijn hoofd had zitten en zoeken naar creatieve oplossingen om het voorbeeld na te maken. Want daar ben ik goed in zoeken naar oplossingen en denken buiten het doosje!
 • Maar goed ik kom daar binnen met mijn Adhd hoofd na een best chaotische dag … de meeste mensen ken ik niet maar iedereen is spontaan en gezellig. Wel moet ik even omschakelen… nieuwe mensen en even peilen hoe die in elkaar zitten! Maar het zijn echte mensen mensen en er is meteen een klik! Heel leuk.
 • Degene die de cursus geeft is echt super ervaren en betrokken. Ze legt goed uit met tussendoor aandacht voor ons. Zo komt het gesprek op mijn gezinssituatie en alle diagnoses van mijn kinderen en mijzelf! Blijkt zij ook Adhd te hebben… heel herkenbaar en ook in haar manier van werken een georganiseerde chaos… echt heel herkenbaar… keukenkastjes die chaos zijn maar alles kan gevonden worden😁. Veel creativiteit, passie en helemaal verloren gaan in het maken van de taarten…. hoe gaaf. Echt de mooiste dingen maakt ze! En ze heeft ook nog alle inzicht en kennis in allergenen! Welke maakt niet uit ze weet er alles van en kan alles aanpassen zodat het voor iedereen mogelijk is om lekkere dingen te eten.
 • Na een korte uitleg aan de slag… blijk ik er nog feeling voor te hebben ook! Echt bijzonder ik heb nog nooit meegemaakt dat ik direct ergens goed in ben…meestal begrijp ik dingen pas heel laat en met veel moeite en doorzettingsvermogen. Maar de manier van denken en uitleg sloot ook feilloos aan bij mijn denken. Ondertussen gaan mijn gedachten op hol… wat gaaf… wat zou ik hier graag meer zijn en meer leren… zo’n fijne plek… helemaal mijn ding en de inrichting helemaal geweldig! Zo heerlijk om creatief bezig te zijn!
 • Het was een zeer bijzondere avond, met een speciaal Adhd randje! Herkenning en een mooie ontmoeting met een lieve taart πŸ˜‰
 • https://www.de-ouwe-taart.nl/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *